Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Rundabordssamtal om byggbranschens digitalisering

Publicerad

I morgon, den 5 april, bjuder bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson in byggbranschen till ett rundabordssamtal om branschens digitala omställning.

Digitaliseringen av byggbranschen har stor utvecklingspotential. Den digitala mognaden i byggin-dustrin ligger dock på en låg nivå. Det visar den undersökning som Tillväxtanalys nyligen presenterat om digital mognad i svenskt näringsliv. Anledningarna till att branschen ligger efter är komplexa. Regeringen bjuder därför in branschen till ett rundabordssamtal.

- Digitaliseringen kan bidra till både kostnadseffektivisering och miljövinster. Vi behöver tillsammans diskutera vilka hinder som finns och hur vi tar oss över dem. Jag ser fram emot att höra vilka åtgärder och initiativ som aktörerna kan förverkliga, på egen hand eller i samverkan med andra, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Tid: Onsdag, den 5 april, kl. 9.00
Plats: Näringsdepartementet, Mäster Samuelsgatan 70, Stockholm.

Presskontakt

Carl-Martin Vikingsson
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00