Sven-Erik Bucht möter de nordligaste kommunerna i Sverige

Landsbygdsminister Sven-Erik Buchts Sverigeresa fortsätter på fredag den 28 april till Norrbotten. I Övertorneå kommer Sven-Erik Bucht bland annat träffa North Business Arena som särskilt arbetar för att utveckla möjligheterna för små- och medelstora företag.

Från att under förra månaden bland annat varit i Ystad besöker landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i morgon Övertorneå under sin Sverigeresa. Landsbygdsministern har under våren, i syfte att fördjupa sig i lokala landsbygdsförhållanden, från norr till söder besökt 41 kommuner i mer än hälften av Sveriges län.

I Övertorneå kommer Sven-Erik Bucht bland annat besöka Luttugården, en familjeägd mjölk- och köttgård sedan sju generationer tillbaka.

Landsbygdsministern besöker även Tornedalens Renprodukter. Företagets renar går genom hela produktionskedjan, från skog till bord.

På Övertorneå kommunalkontor träffar Sven-Erik Bucht representanter från Sveriges nordligaste kommuner genom samverkansprojektet North Business Arena. Det treåriga projektet har som syfte att verka för fler anställda i små- och medelstora företag, öka antalet innovationer och egna produkter i regionen samt utveckla samverkans- och affärsmodeller.

Program för den 28 april:

Luttugården
Tid: Kl. 8.00
Plats: Soukolojärvi 34, Övertorneå

Tornedalens Renprodukter
Tid: Kl. 9.00
Plats: Soukolojärvi 64, Övertorneå

Möte med North Business Arena
Tid: Kl. 11.00
Plats: Övertorneå Kommunalkontor, Tingshusvägen 2

Media är välkommen att delta under delar av dagen. Kontakta Maria Soläng för intresseanmälan.

 

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng