Anna Ekström fortsätter kompetensförsörjningsresan

Måndag 29 maj reser gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström till Gävle för att delta i rundabordssamtal om regionens kompetensförsörjning. Diskussion om den regionala vuxenutbildningens roll inom kompetensförsörjningen sker tillsammans med bland annat politiker, Arbetsförmedlingen och representanter från näringslivet. Under eftermiddagen besöker Anna Ekström också Göranssonska skolan och Bessemerskolan i Sandviken.

Kompetensförsörjningsresan inleddes i början av april med ett besök i Skövde, och nu har det blivit dags för nästa anhalt – Gävle.

Under eftermiddagen besöker gymnasie- och kunskapslyftsministern också Sandviken för att träffa elever, lärare och personal vid Göranssonska skolan och det industritekniska programmet. Skolan drivs av industrikoncernen Sandvik AB. Anna Ekström besöker i Sandviken också vård- och omsorgsprogrammet vid Bessemerskolan.

Program

09.00 Deltar i rundabordssamtal om kompetensförsörjning och regional vuxenutbildning

Plats: Nedre Åkargatan 67A, Gävle

13.20 Besöker industritekniska programmet vid Göranssonska skolan

Plats: Hamngatan 12, Sandviken

14.30 Besöker vård- och omsorgsprogrammet vid Bessemerskolan

Plats: Industrivägen 7, Sandviken

Media är välkommen att vara med under dagen.

Kontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00