Anna Ekström medverkar i konferens om studiestartsstöd

Måndag 8 maj medverkar gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Centrala studiestödsnämndens (CSN:s) konferens om studiestartsstöd vid Arlanda. Under eftermiddagen besöker Anna Ekström Sundbybergs Folkhögskola.

Studiestartsstödet är ett nytt rekryterande studiestöd. Det riktar sig till personer, med kort tidigare utbildning och stora utbildningsbehov, som behöver studier på grundläggande eller gymnasial nivå för att stärka möjligheterna att etablera sig på arbetsmarknaden. Konferensen om studiestartsstöd, där Anna Ekström håller ett anförande, ska ge kommuner information och verktyg för att påbörja arbetet med studiestartsstöd.

Sundbybergs Folkhögskola är en del av Stiftelsen Stockholms Folkhögskola. Anna Ekström kommer att träffa deltagare och lärare från kurser i bland annat svenska som andraspråk.

Program

10.00–11.00 Medverkar i konferens om studiestartsstöd

Plats: Radisson Blu Arlandia, Stockholm Arlanda Flygplats, Kabinvägen 3, Arlanda

12.30–14.00 Besöker Sundbybergs Folkhögskola

Plats: Kasernvägen 1, Sundbyberg

Kontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00