Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström medverkar i konferens om studiestartsstöd

Publicerad

I morgon, fredag 12 maj, medverkar gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Centrala studiestödsnämndens (CSN:s) konferens om studiestartsstöd i Malmö. Under dagen besöker Anna Ekström också utbildning i svenska för invandrare (sfi) vid Komvux Malmö Södervärn och vuxenutbildning vid Värnhemsskolan.

Studiestartsstödet är ett nytt rekryterande studiestöd. Det riktar sig till personer, med kort tidigare utbildning och stora utbildningsbehov, som behöver studier på grundläggande eller gymnasial nivå för att stärka möjligheterna att etablera sig på arbetsmarknaden. Konferensen om studiestartsstöd, där Anna Ekström håller ett anförande, ska ge kommuner information och verktyg för att påbörja arbetet med studiestartsstöd.

I samband med lunch besöker Anna Ekström sfi vid Komvux Malmö Södervärn och därefter vuxenutbildning vid Värnhemsskolan. På Värnhemsskolan träffar gymnasie- och kunskapslyftsministern bland annat deltagare som kombinerar studier i svenska med praktik inom områden där deltagarna redan har en utbildning i från hemlandet.

Program

10.00 Medverkar i konferens om studiestartsstöd
Plats: Akvariet, Dockplatsen 12, Malmö

11.45 Besöker sfi vid Komvux Malmö Södervärn
Plats: Spårvägsgatan 9, Malmö

13.30 Besöker vuxenutbildning vid Värnhemsskolan
Plats: Kungsgatan 44, Malmö

Presskontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00