Ibrahim Baylan besöker Gröna Lund för att uppmärksamma Belysningsutmaningens första år

Torsdagen den 4 maj besöker samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan Energimyndighetens evenemang på Gröna Lund för att uppmärksamma Belysningsutmaningens första år.

Belysning står idag enligt internationella energiorganet (IEA) för ca 10-15 procent av det globala elbehovet. Regeringen vill att Sverige tar en internationell ledarroll i den pågående globala energiomställningen. Omställningen innebär möjligheter för tillväxt och jobbskapande, samtidigt som det minskar växthusgasutsläppen.

Belysningsutmaningen startades för att påskynda spridningen av energieffektiv belysning, som ett sätt att minska behovet av el. Sedan Energimyndigheten fick i uppdrag av regeringen att lansera Belysningsutmaningen för ett år sedan finns nu en plattform för offentliga och privata aktörer att jobba tillsammans för att Sveriges ska vara med och driva på utvecklingen och spridning av morgondagens belysningslösningar i världen.

Tid: Torsdagen den 4 maj, kl. 13.00–14.00
Plats: Insläpp och registrering vid Gröna Lunds huvudentré

Anmälan: Anmäl dig senast 3 maj till inger.yalcin@regeringskansliet.se

Program:

13.00–13.20 Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan och Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts talar
13.20–13.35 Lampbyte med Belysningsutmaningen i Spanska trappan. Fototillfälle.
13.35–14.00 Rundvandring av Gröna Lund och information om deras bidrag till Belysningsutmaningen

Kontakt

Gunilla Hjalmarson
Pressekreterare hos samordnings- och energi­minister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-545 70 79
e-post till Gunilla Hjalmarson, via registrator