Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var hon infrastrukturminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var hon infrastrukturminister.

Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Infrastrukturministern medverkar i statsbesöket till Indonesien

Publicerad

Mellan den 22-24 maj deltar infrastrukturminister Anna Johansson i statsbesöket till Indonesien för att tillsammans med HM Kung Carl XVI Gustaf och HM Drottning Silvia samt en stor svensk delegationen främja relationerna mellan Sverige och Indonesien. Sverige har ett stort intresse av att fördjupa kontakterna med Indonesien som ett viktigt handels- och investeringsland, och svenska företag har stora affärsmöjligheter inom bland annat området infrastruktur.

Tid:
Plats: Jakarta och Bandung, Indonesien

- Indonesien är ett viktigt land för Sverige på flera olika områden och statsbesöket kommer förhoppningsvis innebära att relationerna utvecklas ytterligare. Jag ser fram emot att delta i statsbesöket och bidra till att främja svenska lösningar på infrastruktur- och transportområdet", säger infrastrukturminister Anna Johansson.

Indonesien är ett av regeringens 26 prioriterade länder för exportfrämjande. Handels- och investeringsfrämjande är därför ett viktigt syfte med statsbesöket. Att främja potentiella affärsmöjligheter och visa på bredden av svenskt näringsliv blir fokus för de möten och bilateraler som hålls under dagarna i Indonesien. Att främja den svenska hållningen på områden som hållbarhet, forskning och innovation är ett centralt tema för statsbesöket.

Anna Johansson kommer bland annat att medverka vid invigningen av Indonesia-Sweden Executive Business Forum, göra företagsbesök och träffa indonesiska beslutsfattare samt tala vid ett seminarium om innovation.. Infrastrukturministern kommer även att hålla ett anförande vid avslutningsceremonin av ett Hackathon som anordnas för att främja ungas idéer för lösningar på samhällsproblem genom att utnyttja ny teknologi. Syftet är där att hitta konkreta lösningar som kan bidra till att förbättra den svåra trafiksituationen i Jakarta.

Vid statsbesöket väntas också ett samförståndsavtal undertecknas mellan Sverige och Indonesien på transportområdet.

Presskontakt

Maja Zachrisson
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var hon infrastrukturminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var hon infrastrukturminister.