Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Oscar Stenström besöker Qatar och Förenade Arabemiraten

Publicerad

Statssekreteraren för EU- och handelsfrågor Oscar Stenström besöker Qatar den 13-15 maj och Förenade Arabemiraten den 15-16 maj. Syftet med resan är att delta vid Doha Forum, och främja svensk export till de två länderna.

Under besöket till Qatar deltar Oscar Stenström vid Doha Forum, där han bland annat medverkar vid en paneldiskussion om olja och grön energi. Han kommer också att träffa bl. a. ministern för energifrågor och ministern för hälsofrågor, för att diskutera handel och investeringar.

Oscar Stenström fortsätter därefter sin resa till Förenade Arabemiraten, där han ska träffa politiska företrädare och representanter för svenska företag. Syftet är att fördjupa utveckla samarbete inom innovation, samt forskning och utveckling.

- Stärkta handelsrelationer med Qatar och Förenade Arabemiraten är viktiga för svensk ekonomi. Sverige har mycket att bidra med, bland annat vad gäller omställning från oljeberoende till en mer hållbar ekonomi.

Doha Forum är en internationell konferens för främst akademiker, regeringsföreträdare och representanter för internationella organisationer. Årets forum fokuserar på utveckling, stabilitet och flyktingar.

Både Qatar och Förenade Arabemiraten ingår bland regeringens prioriterade länder för export.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00