Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Peter Eriksson deltar i konferens om ny teknik i äldrevården

Publicerad

I morgon, tisdag den 23 maj, anordnas konferensen Ny teknik i äldrevården på KTH. Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson är inbjuden att hålla ett anförande om digital teknik som ger stöd på ålderns höst.

Tid:
Plats: Hörsal F2 (KTH), Lindstedtsvägen 22, Stockholm

En mer digitaliserad äldrevård är nödvändig för att möta den demografiska utvecklingen som Sverige står inför. KTH anordnar tillsammans med Användarföreningen och Nordiskt välfärdscenter på tisdag en konferens om hur 5G och ny välfärdsteknologi kan skapa högra kostnadseffektivitet och högre livskvalitet i äldreomsorgen.

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson kommer att inleda konferensen med att prata om regeringens nya digitaliseringsstrategin, den nordiska-baltiska handlingsplanen för 5g och om digital teknik som stöder ett gott liv efter arbetslivets slut.

Kontakt

Carl-Martin Vikingsson
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00