Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Peter Eriksson ledde Digitaliseringsrådets möte

Publicerad

Den 23 maj träffades ledamöterna i regeringens Digitaliseringsråd under ledning av bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

.
Digitaliseringsrådet Foto: Maria Nilsson/Regeringskansliet

Digitaliseringsrådet ska främja genomförandet av regeringens digitaliseringspolitik. Regeringen behöver skapa sig en tydlig bild av digitaliseringens möjligheter för att Sverige ska nå målet om att vara bäst i världen på området. Utgångspunkten kommer att vara regeringens digitaliseringsstrategi som beslutades den 18 maj 2017.

Digitaliseringsrådets analyser och inspel kommer att ligga till grund för att genomföra och utveckla regeringens strategiska arbete med digitalisering. Rådet består av tio ledamöter och träffas 3-4 gånger per år. Till stöd för sitt arbete har rådet ett kansli på Post- och telestyrelsen, PTS.

Kontakt

Carl-Martin Vikingsson
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00