Pressinbjudan - bakgrundsbriefing inför Havskonferensen i New York

Journalister bjuds in till en bakgrundsbriefing om den internationella Havskonferensen som Sverige och Fiji står värdar för i FN:s regi i New York den 5-9 juni.

Tid:
Plats: Utrikesdepartementet, Gustav Adolfs Torg 1

Medtag presslegitimation.

Briefingen leds av ansvariga tjänstemän på Utrikes-, Miljö- och Näringsdepartementen som informerar om konferensen, vad som händer under veckan i New York, om statsrådens engagemang samt regeringens prioriteringar.

Havskonferensen är den första i sitt slag och samlar regeringar, näringsliv, experter och organisationer från hela världen. Från regeringen deltar Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och miljöminister Karolina Skog.

Konferensen syftar till att stödja arbetet för att rädda världshaven och uppnå det globala hållbara utvecklingsmålet om hav och marina resurser, mål 14 i FN:s Agenda 2030. Det är den största FN-konferensen som Sverige är med och arrangerar sedan miljökonferensen i Stockholm 1972.

Anmäl gärna deltagande i pressbriefingen till:
Sarah Sidibé
Telefon: 08-405 56 09
Mobil: 070-380 82 27
E-post: sarah.sidibe@gov.se

 

Kontakt

Annika Flensburg
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00