Isabella Lövin har entledigats, miljö- och klimatminister samt vice statsminister

-

Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister

-

Biståndsminister

-

Karolina Skog har entledigats, miljöminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Kick-off inför FN:s Havskonferens – Peace Boat den 2 juni

Publicerad

Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat och vice statsminister, Karolina Skog, miljöminister, och Elisabeth Backteman, statssekreterare på Näringsdepartementet, deltar på kick-off i Stockholm den 2 juni inför FN:s havskonferens i New York 5-9 juni som Sverige och Fiji står värdar för. Eventet arrangeras av en av Japans största civilsamhällesorganisationer Peace Boat och Naturskyddsföreningen.

Tid:
Plats: Värtahamnens färjeterminal

Medtag presslegitimation och ID-kort.

Peace Boat bedriver sin verksamhet på ett fartyg som seglar jorden runt och förespråkar Agenda 2030 och FN:s hållbarhetsmål samt utbildar inom hållbarhet, multikulturell kommunikation, forskning, främjande och företagande. Mer information om Peace Boat finner ni på http://peaceboat.org/english/ och http://ecoship-pb.com/

På fartygets däck kommer en "Meet-and-Greet" hållas där ministrarna möter ungdomar och intresseorganisationer. Därefter följer ett havssymposium där Isabella Lövin och Karolina Skog deltar i ett scensamtal om havens kritiska tillstånd, hållbarhetsmålet om hav och marina resurser (SDG14), Havskonferensen och svenska frivilliga åtaganden. Statssekreterare Elisabeth Backteman ska hålla ett anförande om hur Sverige arbetar med den blå ekonomin i anslutning till Havskonferensen.

Stockholm Stad och Naturskyddsföreningen, Greenpeace Sverige, WWF Sverige, Race for The Baltics, goals.org och Row Around Svalbard medverkar också i programmet. Peace Boat-eventet samlar politiker, civilsamhälle, experter och ungdomar för att diskutera hur vi alla samhällsaktörer kan bidra till en global och nationell implementering av SDG14 i FN:s Agenda 2030.

Anmäl deltagande till Peace Boat-eventet senast den 31 maj här

Vid eventuella frågor vänligen kontakta Alexander Adolfsson Grimsen, UD:s enhet för global agenda.
Telefon: 08-405 12 34
Mobil: 070-370 56 72

 

 

Presskontakt

Annika Flensburg
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Hanna Björnfors
Politiskt sakkunnig hos miljöminister Karolina Skog
Telefon (växel) 08-405 10 00