Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Regnér har entledigats, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-

Regeringen positiv till myndighet i Angered

Publicerad · Uppdaterad

Jämställdhetsmyndigheten kommer att placeras i Angereds centrum. Det blev klart under fredagen när utredningen som ansvarar för inrättandet av myndigheten skrev på hyresavtalet.

– Vi vill att medborgare ska ha tillit till statens olika verksamheter, då kan inte våra myndigheter vara anonyma eller osynliga. Relationen mellan myndigheter och medborgare kan inte enbart vila på digitala lösningar och enstaka brev. Människor, orter, förorter och hela bygder ska inte känna sig övergivna, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

För ett effektivt genomförande av den statliga jämställdhetspolitiken beslutade regeringen i höstas att inrätta en särskild jämställdhetsmyndighet. Verksamheten ska vara igång till den 1 januari 2018.

– Att myndigheten placeras i Angered och inte centralt i Göteborg eller i Stockholm följer regeringens målsättning om att statliga jobb och arbetsplatser ska finnas i olika delar av städer och av landet. Myndighetens arbete ska omfatta hela befolkningen, säger jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Presskontakt

Victor Harju
T.f. pressekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.
Telefon (växel) 08-405 10 00
Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00