Statsminister Stefan Löfven deltar på nordiskt statsministermöte i Bergen

Den 29-30 maj samlas de nordiska statsministrarna i Bergen för det årliga nordiska informella statsministermötet. Norge, som i år är ordförande för det Nordiska ministerrådet, är värd för mötet och på agendan står utveckling av det nordiska samarbetet - bilateralt och i internationella organisationer - säkerhetsfrågor samt digitalisering- och klimatfrågor.

Under mötet kommer även de nordiska statsministerinitiativen "Nordic Solutions to Global Challenges" att lanseras. Initiativet är en viktig del av de nordiska ländernas arbete med FN:s hållbarhetsmål.

Utöver statsministrarna för Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island deltar även Nordiska rådets generalsekreterare och nordiska rådets ordförande vid en del av programmet.

Pressträff med alla de nordiska ledarna hålls måndagen den 29 maj.

Mer information om mötet och ackreditering för media

Kontakt

Ingela Nilsson
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-551 41 16
e-post till Ingela Nilsson