Sven-Erik Bucht i möte med kommissionär Phil Hogan

I dag den 30 maj möts landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och EU:s kommissionär för jordbruk och landsbygdsutveckling, Phil Hogan för ett samtal på Färingsö i Stockholm. Samtalen kommer att kretsa kring framtida CAP och Norrlandsstöd.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht träffar kommissionär Phil Hogan på Wiggeby gård som ligger i Ekerö kommun utanför Stockholm. Temat för gårdsbesöket är förnyelsebar energi och uthållig konventionell växtodling.

Efter gårdsbesöket fortsätter sedan Sven-Erik Bucht och Phil Hogan till Sånga Säby där LRF håller sin riksårsstämma. På hotell- och konferenscentret Sånga Säby kommer landsbygdsministern och kommissionären att hålla ett enskilt möte för att bland annat diskutera det nationella stödet till jordbruket i norra Sverige och den framtida gemensamma jordbrukspolitiken, CAP.

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht samt närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng