Sven-Erik Bucht tar båten till landsbygden

På måndag den 29 maj står Stockholm på tur då landsbygdsminister Sven-Erik Bucht under sin Sverigeresa besöker huvudstadens skärgård. I skärgårdskommunen Värmdö kommer Sven Erik Bucht att träffa skärgårdsaktörer och den skärgårdsskola som bedrivs i kommunen.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht börjar sitt skärgårdsbesök med att ta del av en högstadielektion i NO på Värmdö skärgårdsskola på Runmarö. Värmdö skärgårdsskola bedriver F-9-undervisning på Djurö, Möja, Runmarö och Svartsö samt förskoleverksamhet på Sandhamn. Skolan drivs delvis genom fjärrundervisning från och till skolans enheter på öarna.

I skolmatsalen på Runmarö kommer landsbygdsministern att träffa skärgårdsaktörer för att prata om landsbygdspolitiken och de lokala förhållanden som råder på öarna. Efter mötet och skollektionen besöker han även öns lanthandel.

Sven-Erik Bucht lämnar Runmarö med att ta båten över till Värmdö där han besöker slakteriet Skärgårdskött som endast levererar kött från Stockholms skärgård eller sjönära kommuner.

Program för den 29 maj

Runmarö skola
Tid: Kl. 13.10

Möte med skärgårdsaktörer
Tid: Kl. 14.15
Plats: Runmarö skola

Runmarö lanthandel
Tid: Kl. 15.10
Plats: Styrvik 125, Runmarö

Slakteriet Skärgårdskött
Tid: 16.15
Plats: Tavastboda Gård, Värmdö

Media är välkommen att delta under delar av dagen. Kontakta Maria Soläng för intresseanmälan.

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng