Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Pressmeddelande från Finansdepartementet

Thomas Carlzon ny landshövding i Kalmar län

Publicerad

Regeringen har idag utsett Thomas Carlzon till ny landshövding för Kalmar län. Hans förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Kalmar län gäller fr.o.m. den 1 juni 2017 t.o.m. den 31 augusti 2020.

- För regeringen har det varit viktigt att finna rätt person till rätt plats och därför är det glädjande att vi idag kan ta beslut om att Thomas Carlzon blir ny landshövding i Kalmar län. Thomas har en mycket intressant bakgrund som kommer att kunna bidra till Kalmars utveckling på ett positivt sätt, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Thomas Carlzon har de senaste 45 åren arbetet inom IKEA på olika ledande befattningar. Senast kommer han från rollen som VD för IKEA AB Älmhult. Carlzon har, bland många uppdrag, även varit styrelseledamot för Linnéuniversitetet och ordförande för Almi Invest Småland och Öarna. Sedan 2012 har Thomas Carlzon också varit ledamot av insynsrådet för Länsstyrelsen i Kronoberg.

- Jag är väldigt glad och känner ödmjukhet inför uppdraget som landshövding i Kalmar län. Att få komma till detta framgångsrika län med dess starka tradition av entreprenörskap, besöksnäring, natur och kultur samt ett välrenommerat universitet är mycket intressant och inspirerande. Jag ser stora utvecklingsmöjligheter för länet där jag är övertygad om att utveckling kräver stor samverkan mellan alla aktörer i länet. Jag ser fram emot att flytta till vackra Kalmar där dåtid, nutid och framtid möts, säger Thomas Carlzon.

För att komma i kontakt med Thomas Carlzon vänligen kontakta civilministerns pressekreterare Peter Skeppström på 072-556 06 40.

Länsstyrelsen i Kalmar län kommer att ha en pressträff kl 14:00 idag där Thomas Carlzon finns tillgänglig.

Plats: Länsstyrelsen, Regeringsgatan 1.

För med information vänligen kontakta Länsstyrelsen i Kalmar.

Presskontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.