Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon utrikesminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon utrikesminister.

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesministern deltar i högnivåseminarium om EU och länderna på västra Balkan

Publicerad

Utrikesminister Margot Wallström deltar i paneldiskussionen vid ett seminarium om EU-integration och utvecklingen på västra Balkan som äger rum måndag den 29 maj på Europahuset. Seminariet är ett samarrangemang mellan Utrikesdepartementet, EU-kommissionen och västra Balkan-ländernas ambassader i Stockholm.

Temat för seminariet är EU and the Western Balkans in the current European context. Fokus för samtalen kommer att vara vikten av att reformprocesserna fortsätter i länderna på västra Balkan samt hur fortsatt EU-integration och stabilitet kan främjas. Detta i en tid då EU präglas av interna problem såsom ekonomisk kris, migrationskris, värdeklyftor och Brexit.

Deltar vid seminariet gör utrikesministrarna från Serbien och Makedonien, EU-ministern från Kosovo, biträdande utrikesministrarna från Albanien och Bosnien och Hercegovina samt biträdande chef för generaldirektoratet för EU:s utvidgning vid EU-kommissionen i Bryssel. Efter seminariet bjuder utrikesminister Margot Wallström besökande ministrar och EU-kommissionen till lunch för fortsatta diskussioner.

Seminariet startar klockan 9:30 på Europahuset och är öppet för allmänheten och media.

Presskontakt

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon utrikesminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon utrikesminister.