Alice Bah Kuhnke i Genève för samtal om journalisters säkerhet

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke deltar den 29 juni vid möte angående FN:s handlingsplan för journalisters säkerhet. Mötet arrangeras av UNESCO tillsammans med FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter.

Den 29 juni samlas experter, FN-organ, journalistförbund, civilsamhällesorganisationer och mediehusrepresentanter i FN-palatset i Genève för att diskutera arbetet kring FN:s handlingsplan om journalisters säkerhet.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke kommer i samband med mötet att hålla ett anförande om journalisters säkerhet, yttrandefrihet och vikten av mediefrihet. Bland annat kommer ministern uppmärksamma den särskilt svåra situationen för kvinnliga journalister i världen. 

Kontakt

Kristoffer Talltorp
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke
Telefon (växel) 08-405 10 00