Ann Linde till ministermöte i Luxemburg om Brexit

EU- och handelsminister Ann Linde deltar när rådet för allmänna frågor (GAC) möts i Luxemburg idag den 20 juni. Mötet förbereder det Europeiska rådet den 22-23 juni med stats- och regeringscheferna. På dagordningen står bland annat Brexitförhandlingarna och omlokalisering av den Europeiska Läkemedelsmyndigheten (EMA).

Rådet för allmänna frågor ska förbereda slutsatstexter till stats- och regeringschefernas möte senare i veckan. Fokus i texterna ligger på bland annat handel, migration och säkerhet. GAC ska också formellt förbreda den diskussion Europeiska rådet ska ha om läget i Brexitförhandlingarna.

På dagens möte väntas EU:s chefsförhandlare för Brexit rapportera från det första förhandlingsmötet mellan Storbritannien och EU. Rådet för allmänna frågor kommer också att diskutera process och kriterier för omlokalisering av Läkemedelsmyndigheten (EMA) som regeringen verkar för ska hamna i Stockholm

Ann Linde väntas också medverka på förmöte med socialdemokratiska EU-ministerkollegor och genomföra ett antal bilaterala möten.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha