Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström besöker Berlin

Publicerad

Den 12-13 juni reser gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström till Berlin för att bland annat delta vid seminariet Powerful Connections for a Holistic School to Work Transition som anordnas av SKL inom ramen för EU:s Östersjöstrategi.

Under resan kommer Anna Ekström även att ha bilaterala möten med tyska politiker och göra studiebesök med fokus på yrkesutbildning och etablering av nyanlända.

Utdrag ur programmet:

Måndag 12 juni

Deltar i expertsamtal under temat integration av nyanlända i tyska utbildningssystemet på Kultusministerkonferenz (KMK).

Träffar Thorben Albrecht, permanent statssekreterare på Arbetsmarknads- och socialdepartementet, för att diskutera etablering av nyanlända med särskilt fokus på yrkesutbildning samt övergången till arbetsmarknaden.

Träffar Mark Rackles, statssekreterare för utbildning i Berlins senat, för att diskutera yrkesutbildning och etablering av nyanlända.

Tisdag 13 juni

Deltar vid SKL-seminariet Powerful Connections for a Holistic School to Work Transition.

Besöker Oberstufenzentrum Logistik, Touristik und Steuern, som erbjuder yrkesutbildning och genomför integration av flyktingar i utbildningssystemet.

Presskontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00