Innehållet publicerades under perioden

-

Anna Ekström besöker Södertälje och fortsätter kompetensförsörjningsresan

Måndag 19 juni reser gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström till Södertälje för att delta i rundabordssamtal om regionens kompetensförsörjning. Diskussion om den regionala vuxenutbildningens roll inom kompetensförsörjningen sker tillsammans med bland annat politiker, Arbetsförmedlingen och representanter från näringslivet. Under eftermiddagen besöker Anna Ekström även Tajen Fritidsgård för att ta del av deras arbete med digitalt och kreativt skapande.

Kompetensförsörjningsresan inleddes i början av april med ett besök i Skövde, och nu har det blivit dags för nästa anhalt – Södertälje.

Under eftermiddagen besöker gymnasie- och kunskapslyftsministern Tajen Fritidsgård där kommunen har infört ett eget Makerspace där ungdomar kan arbeta med digitalt och kreativt skapande, bland annat 3D-printing, programmering och robotik.

Program

09:00 Deltar i rundabordssamtal om kompetensförsörjning och regional vuxenutbildning
Plats: Västergatan 2 i Södertälje

11:10 Besöker Komvux
Plats: Västergatan 2 i Södertälje

13:20 Besöker Tajen Fritidsgård
Plats: Bragevägen 28 i Södertälje

Media är välkommen att vara med under dagen.

Kontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00