Ylva Johansson har entledigats, arbetsmarknadsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Chilenskt besök om arbetsmarknadsfrågor

Publicerad

Inom ramen för initiativet Global Deal for Decent Work and Inclusive Growth besöker en chilensk delegation Stockholm den 19-20 juni.

Delegationen, som leds av Chiles statssekreterare för arbetsmarknads- och sociala frågor Jeannette Jara med stab, består av representanter från den chilenska fackföreningsorganisationen Central Unitaria de Trabajadores de Chile samt arbetsgivarorganisationen Confederación de la Producción y del Comercio.

Syftet med besöket är att utbyta erfarenheter rörande social dialog och goda arbetsmarknadsrelationer, grundbultarna i genomförandet av Global Deal. Besöket omfattar möten med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, statssekreterare Hans Dahlgren, statssekreterare Niklas Johansson, statssekreterare Oscar Stenström och statssekreterare Therese Svanström Andersson samt möten med Scania, Trygghetsrådet, Arbetsförmedlingen och AMF pension.

Global Deal är ett globalt partnerskap som lanserades 2016 av statsminister Stefan Löfven tillsammans med en initial kärngrupp av länder, däribland Chile. Läs mer om initiativet på: http://www.theglobaldeal.com/

Presskontakt

Dan Lundqvist Dahlin
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00