Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Den digitala framtiden i fokus när Peter Eriksson besöker Estland

Publicerad

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson åker i morgon den 6 juni till Estland och huvudstaden Tallinn för att medverka i den 10:e upplagan av European Dialogue on Internet Governance, EuroDIG. I samband med konferensen kommer Peter Eriksson bland annat att träffa Estlands IT-minister Urve Palo.

EuroDIG är en pågående dialog om politik och digitalisering i Europa som varje år kulminerar i en större konferens. Beslutsfattare, aktörer från näringsliv, myndigheter, akademi och internationella organisationer samlas i år i Tallinn för EuroDIG 2017. Konferensen invigs i år av Estlands president Kersti Kaljulaid och huvudtalare är Norges premiärminister Erna Solberg.

Peter Eriksson deltar under konferensen i ett flertal sessioner, bland annat kommer bostads- och digitaliseringsministern under konferensens tredje plenarsession att hålla ett anförande och medverka i en paneldebatt om hur den digitala revolutionen påverkar arbetslivet.

Under besöket kommer Peter Eriksson att träffa Estlands IT-minister Urve Palo. Ministrarna kommer diskutera hur Sverige och Estland kan samarbeta för att driva digitaliseringsfrågorna i EU under Estlands ordförandeskap i ministerrådet.

Peter Eriksson gör även ett studiebesök på NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence. Centret är en internationell militär organisation vars verksamhet syftar till att förbättra förmåga och samarbete mellan Nato, Natoallierade och partnerländer inom cyberförsvarsområdet. Centret bedriver forskning, utbildning och övning. Sverige är från och med den 30 maj 2017 en bidragande partner i organisationen.

Kontakt

Carl-Martin Vikingsson
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00