Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Digitalisering i fokus när Peter Eriksson besöker Luleå

Publicerad

I dag, den 16 juni, inviger digitaliseringsminister Peter Eriksson ett nytt datacentertestlabb i Luleå och träffar aktörer i regionen för att prata om det nya initiativet Testbädd Sverige: aktivt och hälsosamt åldrande.

Tid:
Plats: RISE SICS North, Björkskataleden 112, Luleå

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson besöker i dag Luleå för att inviga RISE SICS Norths nya modul i deras datacentertestlabb ICE.

ICE är en öppen forsknings- och testanläggning för kunnande och teknik inom hållbara och effektiva datacenterlösningar, molntjänster och dataanalys.

Innan invigningen träffar Peter Eriksson kommunala och regionala representanter och företagen Microsoft, Tieto och Medhelp för en diskussion om initiativet Testbädd Sverige: aktivt och hälsosamt åldrande.

Presskontakt

Martin Kling
T.f. pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon 08-405 59 80
Mobil 070-5395729
e-post till Martin Kling

Om regeringens strategiska samverkansprogram

Regeringens fem strategiska samverkansprogram grundar sig i Innovationsrådets bedömning om områden där Sverige står inför flera samhälleliga utmaningar. Utmaningar som innebär goda förutsättningar för globalt konkurrenskraftiga lösningar. Det handlar om nya sätt att resa, bo, göra affärer, leva, kommunicera och tillvarata och bevara jordens resurser och ekosystem.

Den viktigaste uppgiften för samverkansprogrammen är utbyte mellan offentliga aktörer, näringsliv och akademi för att hitta innovativa lösningar på dagens samhällsutmaningar och samtidigt stärka Sveriges globala innovations- och konkurrenskraft.