Gårdsbesök på Gotland markerar milstolpe för Sverigeresan

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht har under våren varit på en Sverigeresa med syftet att fördjupa sig i lokala landsbygdsförhållanden. Med besöket på Gotland 3 juli har landsbygdsministern besökt landets samtliga län, totalt ett femtiotal kommuner.

Sveriges mediala fokus kommer under nästa vecka att ligga på det som händer i Visby. Under Almedalsveckan får politiker tillfälle att koncentrerat möta företagare, organisationer, medborgare och andra politiker för att diskutera aktuella frågor.

Innan alla Almedalsaktiviteter drar igång för landsbygdsministern i Visby besöker han Sindarve lammgård och Stall Änggårde på södra Gotland. Han kommer också delta i ett rundabordssamtal med lokala företagare och politiker på Kattlunds gård.

Besöken är en del av Sverigeresan där landsbygdsministern under våren har besökt ett femtiotal kommuner runtom i hela landet. Syftet är att fördjupa sig i lokala landsbygdsförhållanden.

Med besöket på Gotland avslutar Sven-Erik Bucht vårens Sverigeresa. I höst fortsätter den med nya kommuner som han inte har besökt tidigare.

Program för den 3 juli

Sindarve Gård
Tid: Kl. 8.30
Plats: Garda Sindarve 822, Stånga

Stall Änggårde
Tid: Kl. 9.45
Plats: Rone Änggårde 921, Hemse

Rundabordssamtal på Kattlunds Gård
Tid: Kl. 10.45
Plats: Grötlingbo Kattlunds, Havdhem

Media är välkomna att delta under delar av programmet. Anmälan sker till Maria Soläng.

 

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng