Gustav Fridolin besöker Nyköping

Måndag 19 juni reser utbildningsminister Gustav Fridolin till Nyköping för att ta del av hur kommunen arbetat för att motverka skolsegregationen genom Nyköpingsmodellen.

Hur segregationen i skolan ska minska är ett av de områden som Skolkommissionen arbetat med och ett av kommissionens förslag var att huvudmännen ska sträva efter socialt allsidigt sammansatta skolor. Nyköpingsmodellen som går ut på att kommunen har samlat alla högstadieelever i en skola där de fördelar klasserna för att få så bra social sammansättning som möjligt är ett exempel på hur detta kan genomföras. Utbildningsministern kommer under dagen bland annat träffa elever, rektor och kommunledning.

Tid för media: 14:30

Plats: Nyköpings högstadium, Aurore Holmbergs väg 9 i Nyköping

Kontakt

Emma Stark
Pressekreterare hos utbildningsminister Gustav Fridolin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-551 16 05
e-post till Emma Stark