Miljöminister Karolina Skog inviger naturreservatet Orarna

I samband med Gävle kommuns stadsvandring på Orarna den 19 juni sker en invigning av naturreservatet där miljöminister Karolina Skog medverkar. Orarna blev naturreservat 2016 är 1 100 ha stort och ligger 9 km från centrala Gävle.

Program måndag 19 juni:

16.00 Karin Brolin från Länsstyrelsen Gävleborg möter upp vid entrén till BillerudKorsnäs industriområde och därifrån färja till Orarna. Innan avfärd mot Orarna kommer Länsstyrelsen berätta om naturreservatet och vad som gör området unikt.

17.15 Tid för intervjuer. Sedan transport över till fastlandet efter avslutad intervju. Det kan bli kortare väntetider. Det finns möjlighet att delta under hela invigningen.

17.45 Guidad vandring mot invigningsplatsen

19.15 Invigningsceremoni vid strandängarna med miljöminister Karolina Skog, länsråd Veronica Lauritzsen och representanter från Gävle kommun, Havs- och vattenmyndigheten samt BillerudKorsnäs.

20.30 Båtfärd till fastlandet

C:a kl 21.00 Beräknas vara åter på fastlandet

Vi rekommenderar gummistövlar/kängor och regnkläder. Det blir en 3-4 km vandring på ön och bitvis är det blött och lerigt.

Media är välkommen att delta i besöket. För anmälan av deltagande och mer information om det praktiska, kontakta naturkommunikatör Anna Kjellander på Länsstyrelsen i Gävleborg, tel. 010-225 13 32.

För intervjuförfrågningar med miljöministern, kontakta pressekreterare Hanna Björnfors.

Kontakt

Hanna Björnfors
Politiskt sakkunnig hos miljöminister Karolina Skog
Telefon (växel) 08-405 10 00
e-post till Hanna Björnfors, via registrator