Statsminister Stefan Löfven besöker Kina

Den 26-28 juni reser statsminister Stefan Löfven till Kina. Med på resan är flera statsråd och en näringslivsdelegation med fokus på grön innovation och hållbarhet. Statsministern kommer också att ha överläggningar med Kinas premiärminister Li Keqiang och tala på World Economic Forum.

Kina är en av världens största ekonomier och står för en stor del av den globala tillväxten. I Kina finns också en stor efterfrågan på grön innovation för att ställa om samhället i en mer hållbar riktning.

Sverige är världsledande på området och statsministern leder därför en delegation inom regeringens Team Sweden-satsning med företag och myndigheter med kompetens som efterfrågas i Kina. Med på resan är närings- och innovationsminister Mikael Damberg, EU- och handelsminister Ann Linde och miljöminister Karolina Skog.

Statsministern är också inbjuden att tala på World Economic Forum i Dalian och kommer att ha överläggningar med Kinas premiärminister Li Keqiang. Statsministern kommer också att träffa kinesiska näringslivsföreträdare och civilsamhällets aktörer.

Inför resan kommer det anordnas en pressbriefing. Datum för denna och ett mer detaljerat program meddelas senare.

Frågor om visum ställs till den svenska ambassaden i Peking.

Kontakt

Jonatan Holst
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-227 85 35
e-post till Jonatan Holst
Gabriella Augustsson
Presskontakt på ambassaden i Peking
Telefon +86 186 1177 3834
e-post till Gabriella Augustsson
Yuchen Wu
Presskontakt på ambassaden i Peking
Telefon +86 186 0115 6607
e-post till Yuchen Wu