Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Statssekreterare Jan Salestrand träffar biträdande försvarsminister Robert Work samt representanter från sju länder i USA

Publicerad

Försvarsdepartementets statssekreterare Jan Salestrand deltar den 1 till 2 juni på möten i Washington tillsammans med representanter från USA, de baltiska och de nordiska länderna för att diskutera försvarssamarbete. Värd för mötet är USA:s biträdande försvarsminister Robert Work.

Under första mötesdagen har statssekreterare Jan Salestrand ett bilateralt möte med sin litauiske kollega. Därefter fortsätter dagen med ett trilateralt möte mellan Jan Salestrand och sin finske och amerikanske motsvarighet för att diskutera fortsatt försvarssamarbete.

Under den andra mötesdagen träffar Jan Salestrand även representanter från de baltiska och de övriga nordiska länderna. I detta multilaterala forum diskuterar representanterna bland annat försvarssamarbetet i Norra Europa, säkerhetsläget kring Östersjöregionen och samarbetet inom koalitionen mot terroristgruppen IS.

Under de senaste åren har samarbetet intensifierats inom detta format.

Presskontakt

Marinette Nyh Radebo
Pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist
Telefon (växel) 08-405 10 00