Strandhäll till EU-möte om trygghetssystem och sjukvård

Den 15-16 juni deltar socialförsäkrings- och sjukvårdsminister Annika Strandhäll på EU:s ministerrådsmöte för bland annat socialpolitik samt hälso- och sjukvård (EPSCO) i Luxemburg.

I samband med mötet kommer Strandhäll att träffa flera länder i syfte att diskutera omlokaliseringen av den Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) i samband med att Storbritannien lämnar EU. Mötena är ett led i regeringens kampanj för att få den Europeiska läkemedelsmyndigheten EMA till Sverige.

På mötet diskuteras bland annat EU:s sociala pelare, tillgång till arbetsmarknaden och rätten till sociala trygghetssystem i EU. På hälsoområdet kommer ministrarna att diskutera åtgärder för minskad barnfetma och frivilligt samarbete mellan hälsosystem.

Kommenterad dagordning för rådets möte med sysselsättnings-, social- samt hälso- och sjukvårdsministrarna den 15-16 juni 2017

Mer information om Sverige EMA-kampanj finns på www.ematosweden.eu och via Socialdepartementets twitterkonto @socialdep på engelska och hashtag #EMAtosweden och #sciencesweden

Kontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Mobil 072-504 36 70
e-post till Victor Harju