Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Regnér har entledigats, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Tvåårsdagen av Sveriges sociala avtal med Rumänien

Publicerad

Onsdag den 7 juni samlar barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér och företrädare för den rumänska staten de svenska riksdagspartierna samt representanter för det civila samhället till ett möte på Regeringskansliet. Mötet arrangeras i samband med tvåårsdagen av samförståndsavtalet inom sociala frågor mellan Sverige och Rumänien som för Sveriges del har varit en avgörande insats för utsatta EU-medborgare.

- Sveriges och Rumäniens samarbetsklimat har utvecklats positivt under de här åren. Vi har ett givande utbyte vilket inom flera viktiga sektorer för arbetet med att stärka situationen för utsatta grupper framåt, säger Åsa Regnér.

Syftet med mötet är bland annat att utbyta erfarenheter kring avtalet och utsatta gruppers situation. På plats kommer Sverige och Rumänien att informera om det arbete som utförts hittills samt ta del av organisationernas erfarenheter och input till det fortsatta arbetet. Rumänien representeras av bland andra den rumänske socialministerns statssekreterare Marius Adrian Dobre.

Samförståndsavtalet mellan Sverige och Rumänien fokuserar på att värna rättigheter och förbättra stödet till utsatta, inte minst till barn och unga. Arbetet handlar om utbyte av kunskap, erfarenheter, goda exempel och framtida projekt för att skapa bättre förutsättningar för utsatta grupper.

Organisationerna från det civila samhället som deltar på mötet tillhör nätverket Swedish Civil Society Network for Romania.

Åsa Regnér finns tillgänglig för intervjuer i samband med mötet som börjar klockan 10.00. Kontakta pressekreterare Victor Harju.

Presskontakt

Victor Harju
T.f. pressekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.
Telefon (växel) 08-405 10 00