Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Civilminister Ardalan Shekarabi deltar i FN:s politiska högnivåforum för hållbar utveckling i New York, 17-19 juli

Publicerad

Den 16 juli reser civilminister Ardalan Shekarabi till New York och FN:s politiska högnivåforum för hållbar utveckling, HLPF, för att presentera Sveriges arbete med genomförandet av Agenda 2030.

HLPF är FN:s årliga uppföljningskonferens för genomförandet av Agenda 2030 med frivilliga nationella rapporteringar under mötet. Under årets HLPF kommer Sverige att presentera en frivillig nationell rapport. I syfte att reflektera rapportens huvudbudskap om partnerskap och samverkan deltar Sverige i HLPF med en bred delegation under ledning av civilministern. Delegationen består av representanter från näringslivet, akademin och icke-statliga aktörer på en hög nivå. Detta sänder signaler om hur viktigt Agenda 2030 är för Sverige.

- Sverige är enligt flera oberoende internationella analyser ett av de länder som har de bästa förutsättningarna för att lyckas med implementeringen av hållbarhetsmålen och Agenda 2030. Nu är det upp till bevis om vi är på god väg att klara det vi åtagit oss, säger civilminister Ardalan Shekarabi som ansvarar för implementeringen av Agenda 2030 i Sverige.

Utöver rapporteringen kommer civilministern att delta i ett flertal större event under de tre ministerdagarna, bland annat med fokus på näringslivet, den lokala sektorn, fattigdom och våld mot barn. Civilministern kommer också att träffa ministerkollegor i syfte att utbyta erfarenheter om genomförandet av Agenda 2030.

Presskontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00