EU-och handelsminister Ann Linde besöker London den 13-14 juli

Vid ett öppet möte på Svenska kyrkan i London kommer Ann Linde att träffa svenskar som bor i Storbritannien och möta Brexit-ministern David Davis.

– Från båda sidor har vi varit överens om att den viktiga medborgarfrågan ska komma först i förhandlingen. Det gäller att skapa klarhet för alla de som berörs och jag ser fram emot att få möta några av de svenskar som bor i Storbritannien för att lyssna och diskutera.. Även om vi just nu har en del synpunkter på det britterna har presenterat gällande medborgarna är det positivt att de är på banan, säger Ann Linde.

Vid besöket kommer Ann Linde även att träffa den ansvariga ministern för Storbritanniens utträde ur EU David Davis.

– Jag kommer att betona vår EU-position och bland annat lyfta vikten av att EU-medborgare och brittiska medborgare ska behandlas lika i Storbritannien och i EU. För att komma vidare till nästa fas där vi kan börja diskutera den framtida relationen måste principerna för medborgarnas rättigheter efter Brexit vara klarlagda framhåller EU-och handelsminister Ann Linde och betonar övertygelsen om att EU:s chefsförhandlare kommer att göra allt för att få till en konstruktiv dialog vid nästa förhandlingstillfälle den 17 juli.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha