Agneta Karlsson ny statssekreterare hos Annika Strandhäll

Agneta Karlsson, tidigare statssekreterare hos Gabriel Wikström, fortsätter som statssekreterare med ansvar för sjukvård, folkhälsa och idrott.

Agneta Karlsson kommer att arbeta tillsammans med nuvarande statssekreterare Therese Svanström Andersson som fortsatt kommer ansvara för bland annat socialförsäkringsfrågor, pensioner, ekonomisk familjepolitik samt styrnings- och ledningsfrågor på Socialdepartementet.

– Agneta Karlsson har en gedigen erfarenhet av hälso- och sjukvårdsområdet. Att ha hennes kompetens inom dessa områden skapar en god grund för regeringens fortsatta arbete med att förbättra och modernisera sjukvården samt med att utjämna hälsoklyftorna, säger socialminister Annika Strandhäll.

– Jag är glad över att få förtroendet att tillsammans med socialminister Annika Strandhäll fortsätta att bidra till minskade hälsoklyftor och en modern och patientnära sjukvård, säger Agneta Karlsson.

Agneta Karlsson tillträder som statssekreterare hos Annika Strandhäll omgående.

Kontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Mobil 072-504 36 70
e-post till Victor Harju