Innehållet publicerades under perioden

-

Anna Ekström delar ut Raoul Wallenbergpriset

Söndag 27 augusti delar gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström ut Raoul Wallenbergpriset på Musikaliska i Stockholm.

Tid:
Plats: Musikaliska, Stockholm

Priset går till Mariet Ghadimi, grundare och verksamhetschef för den ideella organisationen TRIS (Tjejers rätt i samhället), för hennes engagemang och arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck av unga kvinnor och män.

- Nu, i en tid av ökande polarisering och främlingsfientlighet är det viktigare än någonsin att minnas Raoul Wallenbergs viktiga gärning och hedra honom, genom att fortsätta att arbeta i hans anda. Därför är jag oerhört stolt och glad över att få dela ut årets Raoul Wallenberg-pris. Vi har alla en möjlighet att göra gott, säger Anna Ekström.

Raoul Wallenbergpriset instiftades 2013 och går till en person som arbetar i Raoul Wallenbergs anda, främst genom kunskapshöjande insatser för barn och ungdomar om främlingsfientlighet, intolerans och alla människors lika värde. Priset delas ut på Raoul Wallenbergs dag, 27 augusti.

Raoul Wallenberg Academy direktsänder prisutdelningen via sin Facebook-sida från klockan 15.00.

Kontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00