Annika Strandhäll har entledigats, socialförsäkringsminister

-

Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-

Gustav Fridolin har entledigats, Utbildningsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Regnér har entledigats, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-

Regeringen på Stockholm Pride 2017

Publicerad · Uppdaterad

(Ny version) För trettonde gången deltar Regeringskansliet på Stockholm Pride. Arbetet för lika rättigheter och möjligheter för hbtq-personer är en viktig fråga för regeringen, och ett sätt att sprida kunskap om regeringens strategi är att medverka i Pride.

 • Anna Ekström står och pratar med två festivaldeltagare.

  Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström besökte Regeringskansliets tält under lördagen för att diskutera regeringens politik i hbtq-frågor med festivaldeltagare.

  Foto: Ninni Andersson / Regeringskansliet

 • Åsa Regner står och pratar med Alfie Martins utanför Regeringskansliets tält.

  Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhets­minister, i samtal med Alfie Martins, ordförande för Föreningen för transpersoner (FPES).

  Foto: Ninni Andersson / Regeringskansliet

 • Annika Strandhäll pratar med en man.

  Socialminister Annika Strandhäll besökte Regeringskansliets tält under lördagen. Här i samtal med festivaldeltagare.

  Foto: Ninni Andersson / Regeringskansliet

 • Ann Linde pratar med två funktionärer.

  EU-minister Ann Linde besökte Pride park och Regeringskansliets tält under lördagen för att diskutera hbtq-frågor med festivaldeltagare. Hon passade också på att prata med funktionärer från Regeringskansliet.

  Foto: Ninni Andersson / Regeringskansliet

 • Två personer står vid ett bord i ett tält och pratar.

  Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister, besökte Regeringskansliets tält på torsdagen för att diskutera regeringens politik i hbtq-frågor. Här i samtal med Alfie Martins, ordförande för Föreningen för transpersoner (FPES).

  Foto: Ulrika Westerberg/Regeringskansliet

- För regeringen handlar firandet av Pride om friheten att få vara precis den man är. Samhället måste hela tiden röra sig framåt för lika rättigheter, händelser i vår omvärld visar dessutom att mänskliga rättigheter och framsteg aldrig kan tas för givna. Jag hoppas därför extra mycket att vi är många som besöker årets alla Pridefestivaler och att vi blir många i Prideparaden på lördag, säger socialminister Annika Strandhäll.

Festivaldeltagarna har möjlighet att träffa flera statsråd samt funktionärer i Regeringskansliets tält i Pride Park. Syftet är att berätta om regeringens politik när det gäller hbtq-personer, och att informera om Regeringskansliet som arbetsgivare. De strategiska myndigheter som arbetar med hbtq-frågor finns också på plats i Regeringskansliets tält.

- Pride är en symbol för kampen och modet att stå upp för den du är. Jag tycker årets tema, "Redo för nästa steg", bra beskriver längtan efter ett modernare samhälle där man inte längre behöver kämpa för självklara rättigheter. Men där är vi inte än och därför behöver vi Pride, säger vice statsminister Isabella Lövin.

Program i Regeringskansliet tält i Pride Park 2–5 augusti

Onsdagen 2 augusti

16.30–19.00 Prata rekrytering och om hur det är att arbeta på Regeringskansliet.

19.00–21.30 Träffa Diskrimineringsombudsmannen och hör hur de arbetar för att motverka och förebygga diskrimineringen av hbtq-personer.

Torsdagen 3 augusti

14.00–16.30 Queer kultur – vad är det? Träffa Kulturrådet.

16.30–17.00 Diskutera regeringens politik i hbtq-frågor med Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister.

17.30–19.30 Träffa Ulrika Westerlund som leder regeringens utredning "Stärkt ställning och bättre levnadsvillkor för transpersoner". Ställ frågor och diskutera utredningens förslag. Dela gärna med dig av egna erfarenheter som transperson eller person med intersexvariationer.

Fredagen 4 augusti

14.00–16.30 Diagnosen könsdysfori ökar – särskilt bland unga – enligt nya siffror från Socialstyrelsen. Diskutera resultatet och prata vård och omsorg med Socialstyrelsen.

19.00–21.00 Vad gör staten för unga hbtq-personer? Ställ frågor och diskutera med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Lördagen 5 augusti

14.00–16.30 Prata om hälsa och hälsans bestämningsfaktorer hos hbtq-personer med Folkhälsomyndigheten.

16:00–17:00 Diskutera regeringens politik i hbtq-frågor med Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister, samt Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Flera ministrar går i prideparaden och kommer att delta i seminarier och andra aktiviteter under prideveckan. Följande går i paraden:

Isabella Lövin
Annika Strandhäll
Ann Linde
Åsa Regnér
Gustav Fridolin
Anna Ekström

Rättelse

Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister, deltar på lördagen - inte på onsdagen, som stod i tidigare version.

Presskontakt

Joanna Abrahamsson
Pressekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér
Telefon (växel) 08-405 10 00
Victor Harju
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00