Statsminister Stefan Löfven leder ny FN-kommission om framtidens arbete

Statsminister Stefan Löfven har tackat ja till att leda en ny global FN-kommission om framtidens arbete tillsammans med Mauritius president Ameenah Gurib-Fakim. Kommissionen, samlar ett 20-tal experter från olika delar av världen. Den ska analysera effekterna av de omvälvande och långsiktiga förändringar, som exempelvis digitalisering, klimatförändringar och demografi innebär. Den ska komma med rekommendationer för att skapa en bättre fungerande arbetsmarknad.

– Världen står inför stora utmaningar. Men också stora möjligheter om vi kraftsamlar tillsammans. Teknisk utveckling och klimatomställning ska användas som en positiv kraft för innovationer och nya affärsidéer, nya jobb med bättre villkor och en ordning där fler människor i hela världen får ta del av globaliseringens fördelar, säger statsminister Stefan Löfven.

Media är välkomna att delta på lanseringen av kommissionen som sker på Internationella arbetsorganisationen ILO:s huvudkontor i Genève den 21 augusti klockan 15.00.

Pressprogram 21 augusti

Klockan 14.40 Presskonferens med statsminister Stefan Löfven, Mauritius president Ameenah Gurib-Fakim och ILOs generaldirektör Guy Ryder.

15.00 Lansering av ILO-kommissionen The Future of Work.

16.30 Tid för intervjuer med statsminister Stefan Löfven för svensk media.

För registrering och ackreditering kontakta: Hans Von Rohland, rohland@ilo.org, +41 795 93 1321 eller newsroom@ilo.org, senast fredag den 18 augusti. 

Lanseringen direktsänds på ILO:s webbplats

Kontakt

Dan Lundqvist Dahlin
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-553 66 29
e-post till Dan Lundqvist Dahlin