Åsa Regnér har entledigats
Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-

Äldreminister Åsa Regnér till Köpenhamn

Måndag den 18 september besöker Åsa Regnér Köpenhamn för att bland annat träffa Danmarks äldreminister Thyra Frank. Med på resan är också representanter för Pensionärskommittén med PRO, SKPF, SPF Seniorerna och RPG.

På plats i Danmark kommer den svenska delegationen bland annat diskutera Danmarks arbete med en nationell demenshandlingsplan, personalpolitik och byta erfarenheter kring äldrepolitiken.

Delegationen kommer också besöka Rundskuedagens Plejecenter, ett äldreboende bland sex andra så kallade profiläldreboenden i Köpenhamn. Rundskuedagens Plejecenter profilerar sig inom mat och måltider, där maten bland annat lagas ekologiskt och från grunden på plats. Målet är att boendeformen både ska skapa en ombonad hemmamiljö men också minska risken för undervikt och näringsproblem. Senare besöker delegationen Living Lab Strandvejen, ett rehabiliterings- och aktivitetscentrum där ny teknologi utvecklas för användning inom äldreomsorgen.

Under eftermiddagen kommer Åsa Regnér besöka Nationellt Videnscenter för demens som utreder och behandlar demens, forskar kring sjukdomen och sprider kunskap om demens i ett nationellt och internationellt samarbete.

Åsa Regnér är tillgänglig för intervjuer under dagen. Kontakta pressekreterare Joanna Abrahamsson.

Kontakt

Joanna Abrahamsson
Pressekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér
Telefon (växel) 08-405 10 00