Alice Bah Kuhnke och Tomas Eneroth besöker Järfälla och Upplands Väsby

På torsdag den 7 september besöker kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och infrastrukturminister Tomas Eneroth Järfälla och Upplands Väsby. Ministrarna reser dit direkt efter regeringens ordinarie sammanträde som denna gång hålls i Gävle.

Nedan är delar ur ministrarnas program: (med reservation för ändringar). Media är välkomna att delta vid båda besöken.

Järfälla:

13.00 Verksamhetsbesök i Herrestaskolan, Karlslundsvägen 25

Herresta för- och grundskola i Barkarbystaden öppnade i januari 2016. På skolan finns det plats för 60 förskolebarn och 300 elever i årskurs F-5. Herrestaskolan har idrottshall, bibliotek och eget tillagningskök. En stor satsning på kultur och fritid gör att flera av skolans lokaler ska kunna användas av allmänheten och föreningar.

Herrestaskolan är Sveriges första skola som byggts helt i massivt trä och utifrån Miljöcertifiering Guld.

Upplands Väsby

14.15 Verksamhetsbesök vid Messingen kunskapscentrum, Love Almqvists torg 1

I Messingen finns scenrum, kulturskola, bibliotek, idrottshall (multihall), danslokal, två gymnasieskolor, kafé och konferenslokaler. I samspelet mellan kommun, näringsliv och föreningsliv skapas ett levande hus som sjuder av aktivitet från tidig morgon till sen kväll.

Kontakt

Kristoffer Talltorp
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke
Telefon (växel) 08-405 10 00
Maja Zachrisson
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00