Ann Linde besöker EU-konferens i Trollhättan

EU- och handelsminister Ann Linde besöker idag Västsvenska EU-konferensen i Trollhättan. Ann Linde kommer att tala på konferensen som arrangeras på temat digitalisering. Linde kommer även att besöka företaget NEVS i Trollhättan som bland annat deltog på Team Sweden-resan till Kina.

Linde kommer att genomföra en rundvandring i produktionen på NEVS och träffa medarbetare samt fackliga företrädare.

- Min roll som handelsminister är att förbättra handeln så att det blir fler arbetstillfällen här i Trollhättan och resten av Sverige. I juni var jag med statsministern till Kina. Under resan så slöt Nevs och Didi en avsiktsförklaring om hållbara transportsystem med ett potentiellt värde om flera miljarder kronor. Sådana investeringar är viktiga - både för att skapa fler jobb och för att bidra till att Sverige ska kunna bli världens första fossilfria välfärdsstat, säger Ann Linde.

Ann Linde kommer att vara tillgänglig för media kl 11.00-11.30 på Folkets Hus i Trollhättan.

 

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha