Ann Linde inledningstalar på Invest in Games

EU- och handelsminister Ann Linde medverkar i dag den 5 september, vid Invest in Games, Sveriges viktigaste mötesplats för investeringar i dataspelsföretag, i syfte att presentera regeringens politik för kreativa näringar samt träffa ledande branschaktörer i dataspelsbranschen.

Ann Linde kommer att invigningstala på seminariet om internationalisering, export och framtidens digitala handel. Värdar för seminariet är Dataspelsbranschen, Nasdaq samt Bird & Bird. Under sin medverkan kommer Ann Linde att träffa aktörer från finansvärlden, dataspelsbranschen, medier, myndigheter, organisationer, akademin och andra branscher.

– Tillgång till investeringar är en av dataspelsföretagens största utmaningar och Invest in Games är ett utmärkt forum där Dataspelsbranschen har en möjlighet att möta behovet, säger EU- och handelsminster Ann Linde.

Sveriges dataspelsindustri är starkt exportinriktad med en omsättning av spel som uppgår till totalt 11,7 miljarder kronor, varav närmare 11,3 miljarder kronor är export. Här finns en stor tillväxtpotential givet det utmärkta utbudet av utbildningar, spelutvecklare samt produkter i vårt land.

– Regeringens exportstrategi omfattar ett batteri av åtgärder för att stärka exporten och öka investeringarna i Sverige inklusive i dataspelsbranschen. Vi gör också en särskild satsning på ett nyinstiftat exportpris för de kulturella och kreativa näringarna, tillägger Ann Linde.

 

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha