Anna Ekström deltar i tankesmedjan Bruegels årsmöte i Bryssel

Torsdag 7 september håller Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister, ett inledningsanförande på ett seminarium under det årliga mötet för tankesmedjan Bruegel i Bryssel.

Anna Ekström kommer i sitt anförande prata om hur investeringar i utbildning kan motverka ojämlikhet, och hur skolan kan bidra till att jämna ut livschanser för elever med olika social bakgrund. Hon kommer också att beröra såväl vikten av tidiga insatser som betydelsen av goda utbildningsmöjligheter under hela livet, genom utbyggnad av vuxenutbildning.

Bruegel är en oberoende internationell tankesmedja med särskilt fokus på forskning kring global ekonomi. Flertalet EU-länder är medlemmar i Bruegel, liksom internationella företag och institutioner.

Under besöket i Bryssel kommer Anna Ekström också att träffa EU-kommissionärerna Marianne Thyssen och Tibor Navracsics. På agendan står den europeiska pelaren om sociala rättigheter samt det högnivåmöte om utbildning för etablering på arbetsmarknaden, som Anna Ekström kommer att vara värd för i anslutning till statsminister Löfvens toppmöte i november.

Tid och plats
Tid: Kl. 12.00, 7 september
Plats: Square Brussels Meeting Centre, Bryssel

Kontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00