Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Pressmeddelande från Socialdepartementet

Barn-, äldre- och jämställdhetsministern till Chile och Uruguay

Publicerad

Den 2-7 oktober leder barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér en svensk delegation till Chile och Uruguay. Fokus för resan är barnrätts- och jämställdhetsfrågor. På plats kommer Åsa Regnér bland annat träffa Chiles president Michelle Bachelet samt skriva under ett samförståndsavtal mellan Sverige och Uruguay.

2-4 oktober: Chile

Den svenska delegationen kommer bland annat träffa president Michelle Bachelet, Chiles kvinno- och jämställdhetsminister Claudia Pascual samt arbetsmarknadsminister Alejandra Krauss.

I Chile kommer Åsa Regnér delta i samtal om Chiles nyligen reformerade abortlagstiftning som gått från ett totalförbud till att tillåta aborter vid fara för moderns liv, när graviditeten uppstått som ett resultat av en våldtäkt och om fostret är livsodugligt.

Åsa Regnér kommer också delta under invigningen av utställningen Papás chilenos y papás suecos – en sammanslagning mellan den svenska fotografen Johan Bävmans utställning Swedish Dads och utställningen Papás chilenos.

5-7 Oktober: Uruguay

På plats kommer den svenska delegationen bland annat träffa Uruguays utrikesminister Rodolfo Nin Novoa samt diskutera den uruguayanska regeringens arbete med bland annat social återintegrering och förebyggande av självmord bland unga fängelseinterner. Med i den svenska delegationen finns också Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg.

Åsa Regnér kommer också träffa socialminister Marina Arismendi för ett samtal om jämställdhetsmålet i agenda 2030 samt diskutera barnrätt och könsbaserat våld.Under veckan kommer den svenska delegationen träffa en rad politiska företrädare på såväl nationell som lokal nivå, företrädare från näringslivet och representanter från det civila samhället.

Åsa Regnér kommer vara tillgänglig för intervjuer under resan. Kontakta pressekreterare Joanna Abrahamsson.

Presskontakt

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter