Bostadsministern tar ett spadtag för framtidens Göteborg

Innovativt stadsbyggande med snabba planprocesser är på tisdagens agenda för bostadsminister Peter Eriksson då han besöker Göteborg den 19 september. Bostadsministern kommer bland annat delta i en konferens på temat och ta det första spadtaget för BoStad2021 genom vilket 7 000 nya bostäder ska stå klara år 2021.

BoStad2021 är ett samverkansprojekt mellan Göteborgs stad och byggaktörer (privata, kooperativa och kommunala). Genom ett tätt samarbete mellan aktörerna, särskilt gällande snabbare planprocesser, ska satsningen leda till att 7 000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet, vara färdigställda till stadens 400-årsjubileum 2021. Projektets första byggstart sker då bostadsminister Peter Eriksson tar ett första spadtag på Fyrklöversgatan på Hisingen.

I Lindholmen håller Föreningen Svenska Stadsbyggare en nationell kongress med temat "innovativt byggande". Till denna konferens är bostadsminister Peter Eriksson inbjuden att prata om regeringens bostadspolitik. Sverige ska bygga mer, billigare och hållbart. I det bostadspolitiska paketet ingår åtgärder för att underlätta byggandet av bostäder. Det är centralt att det byggs bostäder och därför genomför regeringen investeringar för fler bostäder och förbättrad infrastruktur.

Peter Eriksson ska även besöka forskningsarenan HSB Living Lab som firar 1 år genom att anordna en dag där de presenterar sina forskningsprojekt om framtidens bostäder. Bostadsministern kommer efter ett anförande att delta i ett panelsamtal om Smarta städer.

Program för tisdagen den 19 september:

Invigning och spadtag för BoStad 2021
Tid: Kl. 11.00
Plats: Byggarbetsplats Fyrklövergatan.

Sveriges Stadsbyggare 2017
Tid: Kl. 13.00
Plats: Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 5.

HSB Living Lab
Tid: Kl. 15.15
Plats: Elektrovägen 5

Media är varmt välkomna att delta under delar av programmet. Anmäl intresse till pressekreterare Martin Kling.

Kontakt

Martin Kling
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-5395729
e-post till Martin Kling