EU- och handelsminister Ann Linde besöker Moskva

EU- och handelsminister Ann Linde besöker Moskva den 13 september för överläggningar med sin ryske motpart, industri- och handelsminister Denis Manturov.

Under besöket kommer Ann Linde träffa representanter för svenska bolag som är verksamma på den ryska marknaden för samtal om möjligheterna på den ryska marknaden och om affärsklimatet i landet. Ann Linde kommer även att träffa kvinnliga alumner från Stockholm School of Economics i Ryssland.

- Den ekonomiska relationen och möjlighet till dialog och utbyte är viktigt för att underlätta handel och investeringar, säger Ann Linde, EU- och handelsminister. Ryssland är ett av de länder utanför EU där flest svenska företag finns representerade, uppskattningsvis 350 stycken och EU är Rysslands största handelspartner, trots ömsesidiga sanktioner.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha