Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

EU- och handelsminister Ann Linde besöker Moskva

Publicerad

EU- och handelsminister Ann Linde besöker Moskva den 13 september för överläggningar med sin ryske motpart, industri- och handelsminister Denis Manturov.

Under besöket kommer Ann Linde träffa representanter för svenska bolag som är verksamma på den ryska marknaden för samtal om möjligheterna på den ryska marknaden och om affärsklimatet i landet. Ann Linde kommer även att träffa kvinnliga alumner från Stockholm School of Economics i Ryssland.

- Den ekonomiska relationen och möjlighet till dialog och utbyte är viktigt för att underlätta handel och investeringar, säger Ann Linde, EU- och handelsminister. Ryssland är ett av de länder utanför EU där flest svenska företag finns representerade, uppskattningsvis 350 stycken och EU är Rysslands största handelspartner, trots ömsesidiga sanktioner.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00