Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

EU- och handelsminister Ann Linde reser till Sydkorea på främjarresa

Publicerad

Den 20-22 september besöker EU- och handelsminister Ann Linde Sydkorea för att träffa regerings- och näringslivsrepresentanter. Linde kommer även att medverka i ASEM:s ekonomiska ministermöte (EMM) tillsammans med kommissionär Cecilia Malmström och Sydkoreas handelsminister.

Handelsutvecklingen med Sydkorea var i fjol rekordartad. Svensk export steg med 23 procent och Sydkorea är nu vår tredje största handelspartner i Asien.

- Resan till Sydkorea fokuserar på att främja svenska lösningar för smarta städer och jag hoppas kunna bidra till nya kontaktytor för samarbete samt att öppna dörrar för svenska exportföretag, säger Ann Linde.

EU- och handelsminister Ann Linde kommer bland annat inviga seminariet Smart Cities som fokuserar på hållbar utveckling där hon kommer att belysa hur svenska världsledande systemlösningar inom infrastruktur, hållbarhet och innovation kan bidra till att möta efterfrågan på långsiktiga och smarta investeringar i Sydkorea. Linde träffar även Sydkoreas handels-, industri- och energiminister Paik Ungyu.

Linde kommer även att medverka i ASEM:s ekonomiska ministermöte (EMM) mellan EU och de asiatiska länderna som bland annat syftar till att främja samarbete inom handels- och investeringsfrågor, tillsammans med Cecilia Malmström och Sydkoreas handelsminister. Där talar hon vid en högnivådiskussion om stärkt ekonomisk uppkoppling.

Ann Linde kommer vidare att träffa fackliga företrädare samt ordföranden för Övervakningskommittén för frihandelsavtalet mellan EU och Sydkorea för att diskutera hållbarhetsfrågor.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00