EU-och handelsminister Ann Linde besöker Göteborg

Idag den 29 september besöker EU- och handelsminister Ann Linde Göteborg för att ingå EU-handslag med bland andra Västra Götalandsregionen, medverka i seminarium om vad Brexit innebär för fordonsindustrin och regeringens arbete kring det, samt prata om EU:s framtid med studenter vid Göteborgs universitet.

Ann Linde ska skaka hand med Göteborgs Stad, Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och Västra Götalandsregionen (VGR) för att öka arbetet för att stärka delaktigheten, kunskapen och engagemanget i regionen när det gäller frågor som beslutas inom EU-samarbetet. Detta sker i nära samverkan med Centrum för Europaforskning Göteborgs universitet (CERGU) och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Linde ska även delta på ett seminarium om vad Brexit kommer att innebära för fördonsindustrin. Sverige tillhör de länder i världen där fordonsindustrin har störst betydelse för ekonomin.

– Fördonsindustrin är en bransch som generera en halv miljon arbetstillfällen och motsvarar 12 procent av Sveriges totala export. Det finns stor risk att den här exporten kommer att påverkas negativt av Storbritanniens utträde ur EU och det är därför viktigt för mig att ha en bra dialog med industrin, säger Ann Linde.

Slutligen ska Linde prata om EU:s framtid med studenter vid Göteborgs Universitet samt besöka bokmässan.

Program

  • 09:00-11:00 Brexit-seminarium om fordonsindustrinPlats: Länsstyrelsens hörsal, Stora Badhusgatan 2B
  • 11:30-12:15 Samtal om EU:s framtid med studenter vid Göteborgs Universitet. Plats: Pedagogen. Västra hamngatan 25
  • 13:30-14:45 EU-handslag med Västra Götalandsregionen följt av panelsamtal med aktörerna i EU-handslaget
  • 14:45-15:00 Tid för media
    Plats: Världskulturmuseet, Södra Vägen 54
  • 15:15 Medverkan i Bokmässan.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha