Helen Hellmark Knutsson har entledigats, Minister för högre utbildning och forskning

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Helene Hellmark Knutsson i samtal om bildning för hållbar utveckling på Bokmässan

Publicerad

Söndag 1 oktober reser Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, till Bokmässan i Göteborg för att diskutera bildningens och Sveriges roll för de globala hållbarhetsmålen.

Tid:
Plats: Internationella torgets scen, H-hallen, Svenska mässan, Göteborg

De globala målen och Agenda 2030 handlar om att utrota fattigdom, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och våra naturresurser. Bildning är en nyckelfaktor för att nå dessa mål.

Helene Hellmark Knutsson kommer att diskutera bildningens betydelse för hållbar utveckling och kritiskt tänkande tillsammans med representanter från International Association of Universities, Svenska Unescorådet och Göteborgs universitet.

Kontakta Jens Petersen för mer information.

Presskontakt

Jens Petersen
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00