Morgan Johansson till Göteborg

Onsdagen den 6 september är justitie- och inrikesminister Morgan Johansson i Göteborg för att diskutera kriminalitet och brottsbekämpning. Under dagen kommer han möta representanter från polis, kommun och det civila samhället.

Program

Kl. 10.30–12.00 Länsstyrelsen Västra Götalands regionala konferens om brottsförebyggande arbete

Presenterar regeringens brottsförebyggande program Tillsammans mot brott. På konferensen deltar bland annat representanter från Brå, polisen och kommuner från Västra Götaland.
Plats: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Södra Hamngatan 59

Kl. 14.00–16.00 Besök i Angered

Träffar företrädare för stadsdelsförvaltningen, polisen, civilsamhället och religiösa samfund för att informera sig om situationen i Angered och vad som görs för att bekämpa brottsligheten i området. Några av de ämnen som tas upp är brottsförebyggande samverkan, det nystartade interreligiösa rådet som arbetar för att öka förståelsen mellan olika religioner samt det förebyggande arbetet mot våldsbejakande extremism.
Plats: Lokal Pater Noster, Hjällbo Lillgata 1

Media är välkomna under dagen.

Kontakt

Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson
Telefon 08- 405 27 37
Mobil 072-5457421
e-post till Sofie Rudh